Яка ж Масниця без млинців?

Вам знадобиться:

- 1 літр молока

- 1 кг борошна

- сухі активні дріжджі з розрахунку на 1 кг борошна (див. на упаковці дріжджів)

- 4 яйця

- 3 ст. ложки олії

- 2 ст. ложки цукру

- 1,5 ч. ложки солі

Спосіб приготування:

1. Просійте борошно через сито в трилітрову каструлю.

2. Змішайте борошно з сухими дріжджами.

3. Покладіть цукор, сіль, яйця і олію. Добре перемішайте.

4. Помалу додайте в борошно тепле молоко, ретельно розмішуючи до гладкості.

5. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце. Можна поставити на каструлю з підігрітою водою.

6. Коли тісто підніметься по самі вінця каструлі, починайте пекти млинці.

7. Найкращі сковороди для млинців - невеликі, чавунні, з товстим дном.

8. Приготуйте миску, в яку ви складатимете млинці, поставте її поблизу на каструлю з гарячою водою, щоб млинці не охололи.

9. Зручно змащувати сковороду сирою картоплею. Виріжте з сирої очищеної картоплі прямокутник і наколіть його на вилку.

10. Поставте сковороду на вогонь і змастіть олією, використовуючи підготовлену картоплю.

11. Наливайте ополоником тісто, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтеклося. Перші млинці, як і належить, прилипають до сковороди. Добре розігрійте сковороду і смажте млинці з обох сторін до рум'яного кольору.

Примітка: Їдять млинці - хто з чим любить. З ікрою, з солоною рибою, з кількою. Із сметаною або медом, з розтопленим вершковим маслом. Можна масло трохи присолити. Смачні млинці і наступного дня - підігріті або запечені з сиром, м'ясом, рисом та яйцями.

Матеріал взято з сайту: http://relax.ua/menu/pancakes-original/lang/ua

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").