Млинці класичні
Яка ж Масниця без млинців?
Вам знадобиться:
- 1 літр молока
- 1 кг борошна
- сухі активні дріжджі з розрахунку на 1 кг борошна (див. на упаковці дріжджів)
- 4 яйця
- 3 ст. ложки олії
- 2 ст. ложки цукру
- 1,5 ч. ложки солі
Спосіб приготування:
1. Просійте борошно через сито в трилітрову каструлю.
2. Змішайте борошно з сухими дріжджами.
3. Покладіть цукор, сіль, яйця і олію. Добре перемішайте.
4. Помалу додайте в борошно тепле молоко, ретельно розмішуючи до гладкості.
5. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце. Можна поставити на каструлю з підігрітою водою.
6. Коли тісто підніметься по самі вінця каструлі, починайте пекти млинці.
7. Найкращі сковороди для млинців - невеликі, чавунні, з товстим дном.
8. Приготуйте миску, в яку ви складатимете млинці, поставте її поблизу на каструлю з гарячою водою, щоб млинці не охололи.
9. Зручно змащувати сковороду сирою картоплею. Виріжте з сирої очищеної картоплі прямокутник і наколіть його на вилку.
10. Поставте сковороду на вогонь і змастіть олією, використовуючи підготовлену картоплю.
11. Наливайте ополоником тісто, нахиляючи сковороду, щоб тісто рівномірно розтеклося. Перші млинці, як і належить, прилипають до сковороди. Добре розігрійте сковороду і смажте млинці з обох сторін до рум'яного кольору.
Примітка: Їдять млинці - хто з чим любить. З ікрою, з солоною рибою, з кількою. Із сметаною або медом, з розтопленим вершковим маслом. Можна масло трохи присолити. Смачні млинці і наступного дня - підігріті або запечені з сиром, м'ясом, рисом та яйцями.
Матеріал взято з сайту: http://relax.ua/menu/pancakes-original/lang/ua
Найважливіше
з теорії детективу!
Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com
ОГОЛОШЕННЯ
До уваги передплатників!
Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!
Передплатити журнали можна:
на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;
за телефоном:
(044) 454-12-80;
у відділеннях «Укрпошти».
ЦИТАТА ДНЯ
«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»
(Цвєтан Тодоров)
УВАГА!!!
Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.
Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.
Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.
Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").