Ми вже пофарбували крашанки, перетворили їх на гарний декор, спекли великодню паску і зробили сирну паску. І навіть корзинку в Церкву зібрали і освятили. Тепер саме час зібратися всій родині за великодній стіл. Пост закінчився, велике свято настало. Давайте використаємо деякі ідеї для прикраси столу на Великдень.

Не дарма на Великдень існує традиція дарувати дітям і близьким великодні яйця. Використовуємо їх для сервірування - кладемо кожному гостю пасхальне яйце в тарілку. Доповнимо цю ідею милими гніздечко та іменними картками, використовує пастельні весняні фарби - ніжний блакитний і зелений у поєднанні з білосніжною скатертиною і весняними зеленими гілочками.

Відмінна ідея - великодня гірлянда на столі з пластикових яєць. Проколіть їх нагрітої голкою і наживите на нитку, що б не перетворити сервіровку столу в хаос.

Мої найулюбленіші весняні квіти - тюльпани. Вони зададуть загальний настрій. Додайте серветки і посуд тієї ж колірної гами. Весело і сонячно, правда?

Ще один так улюблений мною весняна квітка - нарцис. Жовті нарциси і молода весняна зелень, білосніжна посуд і тепле сонечко. Ідеальний пасхальний стіл на відкритому повітрі.

Елегантні відтінки фіолетового зроблять вашу сервіровку пасхального столу верхом досконалості. Використовуйте лляні серветки і скатертина приглушених відтінків. Маленький секрет - пофарбуйте перепелині яйця замість курячих. А наступного року будемо страусиними гостей дивувати?

Від врівноваженої елегантності до буяння фарб. Для пасхального вінка використовуйте пластикові яйця, нанизуйте їх гарячою голкою. І не обов'язково він повинен прикрашати центр столу або вхідні двері. Відкиньте стереотипи.

Ми вже говорили про ідею прикраси букетів з гілочок крашанками. Зробіть таку композицію центральною точкою прикраси великоднього столу. Ніжна скатертина в горошок і веселі зайчики створять настрій.

І не забувайте про свічки для пасхального декору. Можна купити свічки у вигляді великодніх яєць.

А можна купити віск і гніти і зробити ось такі великодні свічки. Шкаралупу яєць підфарбували аквареллю.

Або ось така ідея. Акуратно вставляємо відповідні за розміром свічки в яєчну шкаралупу.

А можна перетворити яйця в міні-вази. Для стійкості використовуйте осередку лотка для яєць.

Фантазуйте, не бійтеся бути оригінальними. Головне пам'ятайте - Великдень - це світле свято, використовуйте природні відтінки і розбавляйте світлими і білими тонами скатертини та посуду, зеленню і весняними квітами.

Красивих Вам свят!

Матеріал взято з сайту http://gotovka.com.ua/

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").