1. Фарбувати яйця за допомогою цибулиння - це найвідоміший і найпростіший спосіб. Готуємо "фарбу" так: провари з півгодини досить велику кількість лушпиння, потім відстав і дай відвару настоятися. Потім поклади туди сирі яйця й відвари до готовності. Хочеш колір темніший, значить, лушпиння більше, світліший – бери лушпиння менше.

2. Якщо проварити сирі яйця зі шпинатом або кропивою, вони вийдуть зеленого кольору, в залежності від концентрації трави. Хоча, кажуть, усе залежить від випадку, може вийти і не дуже красивий колір.

3. Жовті яйця вийдуть, якщо проварити їх у куркумі. Фіолетові яйця вийдуть, якщо фарбувати їх у фіалках. Треба взяти квіти фіалки, залити їх гарячою водою, дати розчину настоятися й замочити в ньому яйця на ніч. Якщо додати у воду трохи лимонного соку, вийде лавандовий колір.

4. Якщо варити зі шкаралупою волоського горіха, яйця вийдуть світло-бежеві або коричневі.

5. Рожевий колір можна отримати за допомогою журавлинного соку. Робимо так: видавлюємо сік, відварюємо в ньому яйця, залишаємо на ніч.

6. Сині яйця або сині розводи на них можна отримати, якщо натерти вже відварені яйця листям червоної капусти.

7. Провари яйця в молотій каві, і отримаєш крашанки бежевого або коричневого кольору.

Як фарбувати яйця: малюнки на великодніх яйцях

8. Яйця в цятку легко зробити так: обваляй мокре яйце в рисі, гречці або інший крупі. Щільно загорни його в марлю, зав'яжи міцно, звари в будь-якому барвнику. Отримаєш симпатичне і незвичайне яйце.

9. Щоб на яйцях вийшов абстрактний малюнок, оберни їх у лушпиння цибулі й загорни в марлю, провари в лушпинні або будь-якому барвнику. Вийде яйце в розводах.

10. Одягни на яйце кілька гумок і так його пофарбуй у барвнику. Вийде яйце в смужках.

11. Візьми листочки петрушки й кропу, загорни в них яйце, поклади яйце в панчоху і провари в цибулинні. Вийде яйце з красивим малюнком.

12. "Шовкове" фарбування – модний сьогодні спосіб фарбування великодніх яєць. Є, звичайно, питання з приводу його нешкідливості. Як фарбуємо яйця: беремо білі сирі яйця, загортаємо в шматочки шовку, наприклад, ріжемо для цього старі краватки.


Потім закріплюємо або за допомогою нитки, або за допомогою іншої тканини. Варимо, додавши оцет або соду. Важливо умова – шовк має бути натуральним, інакше нічого не вийде.

13. Справжня писанка вийде, якщо попрацювати трохи з воском. Беремо вже зварене яйце й палаючу свічку. За допомогою сірника (насправді для цього є спеціальний інструмент – писачок, який можна придбати на виставці або в музеї) наносимо малюнок. Для початку щось просте – цяточки або смужки.

Потім опускаємо яйце у фарбу, але не гарячу, інакше віск розплавиться. Не зафарбовані воском місця забарвлюються, а завдяки воску на яйці залишається малюнок. Потім віск знімаємо або акуратно здряпуємо або нагріваємо злегка на свічці й стираємо.

14. Яйця-царапанкі виходять, якщо на крашанки за допомогою голки або іншого гострого предмета нанести будь-який візерунок.

15. Білі візерунки на крашанку можна нанести за допомогою цукрової пудри. Як робимо: беремо склянку цукрової пудри, додаємо трохи води, щоб суміш вийшла дуже густа. За допомогою кондитерського шприца наносимо візерунок на відварені й пофарбовані яйця.

16. Також можна прикрасити яйця елементами декору. Наприклад, за допомогою двостороннього скотча можна зробити яйце-дівчинку.

17. Можна створити справжнього голуба з яйця, прикріпивши дзьоб, крила і хвіст. У плані декору яєць можливості практично безмежні - можна зробити кого завгодно, було б бажання.

18. А ось ціла команда яєць-аквалангістів. Але тут доведеться постаратися: на варене яйце потрібно натягнути гумку, до неї прикріпити пробку від води і обрізану коктейльну трубочку. А самого аквалангіста можна поставити на ніжки - підставку з щільного картону або пластику, прикріпить знову ж таки, за допомогою скотча або клею.

19. Розфарбувати яйця можна і за допомогою дитячих нешкідливих маркерів на водній основі. Або за допомогою таких же фарб. Для цього знадобляться фарби й тонкий пензлик. Щоб малюнок вийшов акуратним, для початку нанеси на зварене яйце малюнок олівцем.

20. За допомогою акрилових фарб можна зробити яйця в цяточку. Просто візьми фарби, розведи їх до рідкої консистенції й за допомогою зубної щітки побризкай фарбу на відварені яйця, розставлені в підставки або пробки від води. Дай фарбі просохнути, і яйця готові. Так вийде, що і яйця прикрашені, і шкідливої фарби мінімально використано.

Яскравих Вам свят!

Матеріал взято з сайту http://lady.tochka.net/ua/21910-kak-krasit-yaytsa-top-20-samykh-interesnykh-sposobov-foto/

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").