Вересень 2011

Бог

Юрій Муляр

МАРЛОН ГАРБО ПЕРШИЙ, єдиний і всемогутній. Наймогутніший відтоді, як люди усвідомили себе людьми. Нарешті суперсмертоносна зброя винайдена й вона в мене в руках. І не просто в руках, а я вже неодноразово доводив людству її силу та міць. Нерозумні люди, замість того, аби прийняти мої справедливі умови, продовжують боротися. Іще вчора вони сподівалися на перемогу, але саме сьогодні врешті усвідомили, що даремно опиратися після того, як перестала існувати Японія. Суперзброя знищила все живе на цих островах, залишивши цінності для тих, хто вірно служить мені. Раніше я дуже захоплювався ідеєю справедливого устрою світу, але мені не давали спокою вимоги різних демагогів. Проте тепер на моїй планеті настав мир, споконвічний мир для тих, хто вірить у мій геній. Я справедливий, але й жорстокий до людей, котрі нічого не розуміють у створеному мною Всесвіті.

Я один володію цим світом, і мені не потрібно даремних порад що та як робити. Щоб не робив, я роблю, як уважаю за потрібне, і ніхто не вправі мені заважати. Та й хто може мені що-небудь зробити, якщо моя служба охорони краща у світі, найкращі технічні рішення стоять на сторожі мого дорогоцінного здоров’я, якщо зненацька кому-небудь у голову прийде божевільна думка спробувати мене вбити. Будь-яка найменша підозра в нелояльному ставленні до мене несе людині якщо не миттєву смерть, то таке життя, що нічим не краще за смерть.

Завдяки останнім досягненням медицини я став майже безсмертним, моє здоров’я зараз міцне, як ніколи. Я даю цьому світу все, я годую людство з руки, я став для нього єдиним божеством, якому вони моляться в надії на мою прихильність. Я став для них Богом, і я справді Бог, тому що тільки він може правити цілим світом. Саме так. А чому про це я говорю сам із собою Про це повинен знати кожний! Із цією думкою повинен лягати й уставати кожен землянин! Слухняним і відданим, їм буде легше змиритися із залишками своїх колишніх переконань. Так, я Бог, бо лише Бог може творити й руйнувати, бути володарем світу. Оскільки вже тисячі років далі розмов про Бога жодна релігія не просунулася, час уже вирішити цю проблему й вирішити негайно.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").