Січень 2012

Тролейбусні алюзії

Олеся Федів

 

У Станіславові є одне цікаве депо.Воно розташоване на вулиці Тролейбусній, себто тролейбусне депо. Часом (без певної регулярності) річка Бистриця Солотвинська виходить із берегів, які укріплювалися, певне, ще за часів Австрії. І в тому нічого дивного ми не побачимо, адже для ріки властиве дане явище. Тільки-от депо затоплює (також без певної регулярності) кожного разу, коли річечка збільшує кількість своїх водяних потоків. У таких випадках тролейбуси припиняють курсувати містом, що не дуже бентежить мешканців, окрім одного вуйка (аж ніяк не корінного жителя Франківська).

Річ у тім, що чоловік переселився до міста саме через франківські тролейбуси. А якщо бути точним – то через колорит їхніх номерів. Це дозволяло Якову чекати саме певного тролейбуса у відповідності з його внутрішнім станом чи якимись зовнішніми, не зрозумілими іншим, обставинами. Дана примха змусила Якова зробити на кожній тролейбусній зупинці міста лавочки для сидіння, адже інколи чекати доводилося надзвичайно довго. Тим часом мер міста так зрадів останній новині, що виконав єдине прохання Якова, яке відповідало сутності існування чоловіка. Тепер Яків їздив усіма тролейбусами міста безкоштовно. Навіть у вихідні він не позбавляв себе задоволення обрати певний тролейбус і маршрут. Життя ніби вдалося. Але одного дня все пішло шкереберть. Тролейбусне депо  в черговий раз затопило.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").