Лютий 2012

Реквієм покинутої дитини

Денис Мамонов

…ненароджений…

 Мені 1 місяць, мама носить мене в животику. Я щасливий, бо у мене є тато і мама, вони мене люблять і люблять одне одного. Перед сном мама мені навіть читає, а тато пестить животик, де я сиджу. Мама часто ходить у гості до своїх подруг, вона всім розказує про мене. Вони гучно спілкуються і вирішують, як мене назвати.

 …ненароджений (2 місяці)…

 Я вже знаю, що мене будуть звати Сашко…

 …ненароджений (4 місяці)…

 Мама перестала ходити на роботу – їй стає важче через мене. Мені від цього сумно, але я обіцяю, що коли я народжуся, я буду цілувати маму доти, доки вона мені не пробачить. Адже я її люблю… і, звичайно, поцілую тата, поцілую просто так, за те що він є…

 …ненароджений (6 місяців)…

Там, назовні, коїться щось дивне. Мама перестала їздити до подруг і почала часто бачитися з якимось чоловіком. Я мало чого розумію, але, напевно, це її близький друг, бо вони постійно з ним цілуються і мама розказує, як вона його любить. Та мені він не подобається, бо він постійно дорікає мамі за мене, і від цього мама починає нервувати. Але я знаю, що у мене хороша мама, і я їй довіряю…

 …ненароджений (9 місяців)…

 Мені страшно! Мама часто сердиться і нервує. Вона стала постійно бачитись із тим чоловіком. Таке враження, що мама з ним живе. Він постійно на мене кричить. Мама від цього ще більше нервує. Вона пару разів навіть мене вдарила… Я не розумію навіщо... Але я знаю, що коли вона мене побачить, вона мене полюбить. Мама мене міцно-міцно обійме і більше не відпустить.

 Чогось я перестав чути тата. Він ніби зник. Я тільки іноді чую як вони сваряться. Навіщо? Вони ж кохають одне одного. Хоча мама іноді каже дивну річ: нібито вона закохалась у цього невідомого чоловіка, а тато їй не потрібен.

 …народження…

 Нарешті я побачив світ. Все так яскраво. Мене тримають дивні дядьки в білих халатах. Я хочу побачити маму і починаю кричати… мене не розуміють і несуть кудись далеко.

 …тиждень після народження…

 Мені так і не показали маму. Я її ні разу не бачив. Зате бачив тата, але він був якийсь дуже сумний. Він подивився на мене і кудись пішов.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").