Лютий 2012

Переможці конкурсу прозового шкіца

 

 Інна-Вікторія Шкурко

           Хлопець, який танцював

 Сказати, що листопад навряд чи місяць хоч трохи життєрадісний, – нічого не сказати. Літературних епітетів для вираження моєї до нього любові, мабуть, замало… а втім, не втомлюватиму вас описом тих нелюдських зусиль, які докладаю щоранку, аби хоч трохи… відірвати… себе… від подушки!

   Маю пречудову звичку: щовівторка навідуюсь до парку пана Тараса й годину-дві культурненько так не звертаю уваги на перехожих. Ніякої високої мети це вельми інтелектуальне вбивство часу не має, проте… ближче до суті! Десь тиждень тому ненависний листопад хвилин на п’ять став значно приємнішим. Я сиділа, щось почитувала. Не пам’ятаю, чого підняла очі, але несподівано побачила хлопця, років вісімнадцяти. Він танцював. Ні, він Танцював! На якусь мить мені забракло повітря. Уявіть собі вітер, воду, міріади кульбабкових парашутиків, струмінь піску в пісочному годиннику! Ні, навіть не намагайтеся, нічого не вийде – це було неймовірно, ірреально, щоб так «говорили» рухи!

   У мене в руках були квіти, придбані для мами. Не витримала – підійшла до незнайомця й подарувала. Подякував, зашарівся, а я ще хвилин двадцять не могла отямитися.

Олександр Вітолін

Приборкувач котів

В обійсті Замойських панувала нервова атмосфера. В обід до них завітав Іван Дереза із шампанським, краваткою, вдягненою під футболку та шорти, і з найчистішими намірами.

Ота краватка, одягнена під футболку, промовляла старшим Замойським краще за тремтячий голос Івана та нервову метушню доньки Соломії, що парубкові Івану потрібна любляча й дбайлива дружина.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").