Липень 2011

Самурайський меч

Оксана Кужильна

Хтось починає писати у 5 років а хтось у 50. Чи існує ідеальний вік для письменника – сказати важко. Адже твори початківця інколи захоплюють своєю азартністю та легкістю навіть більше ніж роботи майстрів пера. Пропонуємо пересвідчитись, що для письменника вік справді не має значення, прочитавши майстерно написане детективне оповідання десятикласниці Кужильної Оксани.

Самурайський меч

Зайшовши до вагона для курців блискучого новенького експреса, я ненароком затримав погляд на постаті чоловіка років п’ятдесяти, чиї очі, втім, як і руки, безперервно нишпорили по кишенях необачних дурнів, засліплених сивою пеленою їдкого диму. Запримітивши небажану увагу, ті очі хижо зіщурилися ,та за мить заграли радісними вогниками неочікуваної зустрічі. Припинивши обмацувати кишені шляхетних панів, «незнайомець» підійшов і, низько нахилившись, прошепотів на вухо:

- Оце так зустріч!

Його професія – миле шахрайство. Пам’ятаю його авантюрним юнаком, який у час особливої скрути влаштовував справжні маскаради, перевдягаючись то в імпозантного буржуа, то в шляхетних жінок бальзаківського віку. Проте бідним і старим не варто було боятися цього пройдисвіта. Вважаючи надлишок грошей шкідливим для здоров’я, він час від часу позбавляв товстопузих отого «надлишку», котрий, на його переконання, перетворює людину на пихату свиню.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").