Липень 2011

Десант у Пацятичах

Василь Калита


– Ти роботу шукати не пробував? – запитав Вова Васю в невимушеній обстановці за пивом у парку.

– Смієшся, –відповів друг і процитував відому пісню із «Солдатів»: «И за окошком дембель мой». Незабаром дипломна й випускний. Невже ти думаєш, що я ці останні студентські дні проміняю на кілька папірців.

– А я от хочу влаштуватися. Олена казала, що мріє працювати в «Омега-банку». Якби мене взяли туди на роботу, це зблизило б нас.

   Вася був приголомшений. Чи не вперше йому нічого було відповісти. Він гадав, що найближчий товариш до випускного ще не раз ділитиме з ним пиво в парку й горілку в барі, а його раптово потягнуло в кар’єрні баталії. Вова, який так любив життя в усіх його проявах, уподібнюється зараз Юзику, Петру та «бізнес-леді», урешті-решт, яка думає про одне. Вася пошкодував, що не відрадив тоді друга зв’язуватися з Оленою. Відчувалося, як сильно вона на нього вплинула. Якби ще друг віддалився через постійні побачення, Вася був би за нього тільки радий і терпляче зносив би самотність, але ця несподівана ділова хватка сприймалася мешканцем Кульпарківської як зрада. Тепер Вова кине пити, цілими днями пропадатиме в душному офісі, з’явиться, напевне, лише на захист дипломної, і якщо просякнеться психологією продвинутого амбітного «чувака», то й на випускному його навряд чи побачать.

– Ти добре подумав? – видавив із себе Вася, що зовсім не бажав приховувати невдоволення. – Ти тепер з Оленою майже не бачитимешся. Робота в банку, знаєш, це від зорі до зорі.

– Нічого, зате гроші непогані зароблю. Там і сім’ю будувати можна. Олена, я вважаю, це оцінить.  

– Припливли. Я розумію, заради кохання можна на будь-що піти, але навіщо такі жертви. Міг би, скажімо, після випускного влаштуватися, а то спішить тобі, як голий до тої роботи.

– Поцікавитися принаймні треба негайно, і якщо йде набір, шансу втрачати не можна.

– Вау! Ось усе, що мені залишається сказати. «Ріалі амбішіос мен». Тепер за руки з Петром візьмися та Юзика почни братом називати.

– Ну, не ображайся, – Вова стукнувся з Васею пляшками. – Я ж не без вихідних працюватиму. Час і на Олену знайдеться, і з тобою пива випити.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").