Липень 2011

Наклейки

Євген Мехеда

Наклейки. Час від часу я їх згадую. І хочу записати те, що пам’ятаю про цю чудову, першу в моєму житті азартну гру.  Вимушений сказати, що як я не намагався згадати назву компанії, яка цю радість виробляла, в мене не вийшло, хоча на кожній наклейці назва фірми була в куточку. Як назва телекомпанії на екрані. Не можу згадати, тому що суть була далеко не в ній. Грошей купу я витрачав не на цю назву і навіть не на погану гумку. А на те в що цю гумку завертали.  І ображався я в випадку коли мені в трьох підряд гумках траплялись однакові наклейки, не на виробника назва фірми якого стояла в кутку, а на продавця, який здавалось навмисно закупив таку погану партію товару. До такого продавця я намагався більше не ходити.

Одного разу я по дорозі додому з тренування переходив дорогу в самому буденному і звичному місці коли побачив в калюжі наклейку картинкою донизу. Зараз я б не став піднімати її просто так, але тоді я не знехтував нею, такою самотньою і витяг її з води. І це був справжній приклад того, що треба використовувати всі подарунки долі, навіть самі малі. Я так зрадів коли поглянув на її лицьову частину.  На ній була дуже рідка, в лавах колекціонерів, фотографія з третьої частини фільму «Володар Перснів».  В мене не вкладалось в голові, як хтось міг викинути таку цінність. Я поклав її в кишеню штанів, щоб вона була ближче до тіла і швидше висохла.  Разів двадцять поки дійшов до дому я перевірив, чи не загубилась вона і чи не здалося мені, що в мене такої немає і я такої ніколи не бачив навіть раніше.  Такі рідкі екземпляри ніколи не йшли в гру. Вони лежали в коробці, яка називалась «блок»,на випадок великого програшу. А грали тими яких у всіх була купа.  І це логічно, адже ви коли граєте в дурня також спочатку скидаєте карти ближчі до шістки ніж до туза.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").