Серпень 2011

Шпагат, або Вибір чемпіона

Максим Кідрук

У житті кожної людини настають моменти важливого вибору. Хтось довго чекає такої нагоди, іншому вона трапляється чи не щодня. Але обов’язково хоча б раз у житті людина потрапляє в ситуацію, коли її рішення безповоротно змінює майбутнє. І спортсмени тут не виняток.

Штука в тому, що по-справжньому доленосний вибір зазвичай робиться тоді, коли його результатом навіть і не пахне. І саме тому зробити цей вибір ой як не легко…

От і герой цієї оповідки, маленький Ігор Максименко, на початку дев’яностих (коли йому тільки-тільки виповнилося шість рочків) опинився за крок від того, щоб зробити свій найперший вирішальний вибір. Той вибір, що назавжди й безповоротно змінить його життя.

Хоча почалося все зі шпагату.

Напередодні пам’ятного дня по телевізору показували черговий бойовик за участю скажено популярного в ті часи Жана-Клода Ван Дама. Неважливо, що то був за фільм. У Ван Дама вони всі, як однояйцеві близнята. Спершу накачаний Жан-Клод довго совається довкола і приглядається до головного бандита (аби переконатися, що то справді бандит і ненароком не натовкти писок невинній людині). Далі Ван Дама страшно б’ють. За десять хвилин до завершення стрічки він нарешті просинається й починає колошматити й духопелити бандита, аж телевізор підскакує. В оцій заключній десятихвилинці славетний актор хвацько махає ногами, кричить, підстрибує і… з розгону сідає на шпагат.

Невідомо чому, але саме шпагат справив на Ігоранайбільше враження. Ногами міг махати будь-який шкет із його двору. Навіть дядя Стьопа з сусіднього під’їзду, коли нажереться до поросячого вереску, і той махає. А от сісти на шпагат… Це вам не бульки носом пускати!

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").