Листопад 2011

Перемога - це лише початок

Максим Кідрук

Оповідання

Невелике містечко Ріміні, Італія. Ошатні будиночки з квітами на підвіконнях та білизною, розвішаною на шворках понад вулицею. Брукована площа в центрі міста, вкутана запахом міцної кави, що лине від старомодних кав’ярень. Повсюди не менш пахучі піцерії, де сиві італійські дідусі до обіду читають ранкові газети, заклавши ногу на ногу, смакуючи еспресо й пахкаючи цигарками. Гарно, але… нічого особливого. Утім раз на рік уже п’ятнадцять років поспіль Ріміні, мов магніт, притягує до себе увагу шанувальників бойових видів спорту. Бо саме тут відбувається міжнародний турнір із тейквондо та кікбоксингу.

Того року на змагання прибуло дві з половиною тисячі спортсменів із тридцяти п’яти країн світу. Українська збірна теж приїхала, а з нею — наш із вами спільний знайомий — Ігор Максименко.

Швидко відгриміло відкриття, і шалена рубка почалася!

Змагання розбили на категорії залежно від ваги учасників та різновидів програми. В одному з видів єдиноборств, що називається командний-семі, наша збірна дійшла аж до півфіналу, де конкретно віддубасила італійців, але… все одно програла (ну, ви ж розумієте, куди свисток свистить). Італійці, ясна річ, стали чемпіонами в цьому виді програми. Потім довго стояли, горді й задоволені, на п’єдесталі, красувалися медальками, відсвічуючи на всю залу різнокольоровими синцями, отриманими в битві з Україною. Та Бог із ними, з тими італійцями, хай тішаться на здоров’я. Найбільша прикрість у тому, що наприкінці того бою Ігор Максименко, як на зло, зламав собі палець. Зламав нормально так, по-дорослому, із хрускотом і всякими іншими візуальними спецефектами. Довелося навіть їхати в лікарню. Однак зламаний палець — це вам не нежить чи якась там діарея, які можна виходити за два-три дні.

Введіть ваш абонентський код, щоб читати далі :

Система OrphusПомилка в тексті? Виділіть її та натисніть: CTRL + ENTER

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").