Листопад 2011

Жодних більше обіцянок

Марія Ряполова

Фантастично-пригодницька повість Марії Ряполової розповідає про Київ далекого майбутнього, де двоє молодиків налагодили бізнес із продажу обіцянок вічного кохання. Проте справа набула неочікуваного продовження, коли один із них сам закохався у авторку цих обіцянок. Тепер він просто мусить викупити назад їх всі. Але закони бізнесу і підлості – майже одне і те саме. Тому, щоб зробити це зусиль доведеться докласти чимало. Та й чи взагалі вдасться це зробити, читайте у дотепній іронічній повісті “Жодних більше обіцянок»

Березень 2011

Чоботарня

Михайло НИЖНИК, Віра НИЖНИК

Провінційне містечко активно розширювалося. Розраховані на неквапливий кінський цокіт вулички заповнювались гуркітливими машинами і машинками. Заводи стискали околиці душним кільцем. Коли не було вітру і температура повітря біля землі залишалась постійною, мешканці не наважувались відчиняти кватирки. Давно вже зникла звичка розвішувати у дворах білизну, оскільки вона миттєво набувала сірого кольору.

Березень 2011

Золота Квітка

Олексій Тимошенко

Шеф дивився на мене спідлоба. Напевно, щось обмірковував. Ну, на те він і керівництво. Я не відставав від шефа й теж думав. Потім, роздумуючи, подивився собі під ноги, побачив маленький килимок. То був улюблений шефів килимок мексиканського виробництва. Основною його властивістю було те, що він змінював колір залежно від настрою господаря. Сьогодні килимок блимав, як веселка, різними кольорами. Це означало, що шеф мій, гранд-капітан мегаполісної поліції, учасник Ради Досконалих, кавалер Ордена Співдружності Микола Олександрович Каплюк перебував у вельми схвильованому настрої. А отже, він може змінитися в будь-який бік.

Квітень 2011

Зелень

Олег Субчак

Без сумніву, природа з нами розмовляє, подає нам таємні і явні знаки. Що якби природа, дерева, кущі і трава, справді б ожили і змогли робити із людьми що заманеться, як би тоді склалася доля людства…передбачає у своєму оповіданні Олег Субчак.

Квітень 2011

Досить однієї пігулки

Міра Дніпровська

Якщо директор зненацька просить тебе переписати файли на диск, а вихідні дані знищити – чекай неприємностей.

Травень-Червень 2011

Уйгурстанська історія

Кузьменко Дмитро

Відбившись від екскурсії у загадковій країні, хлопець-турист починає помічати те, чого екскурсантам бачити не слід. Одна із місцевих дівчаток (а чому вони всі у шоломах?) намагається врятувати чоловіка від «них». «Зона» стає їхнім сховком, та чи надовго?

Травень-Червень 2011

Вийти з дому

Венгловський Володимир

Робот Х-23, всупереч своїй інструкції, постійно кудись зникає. Дійшло до того. Що він вийшов із хмарочоса (!) надвір. Цього навіть люди не роблять. Хоча, роблять. Під час екскурсії, на яку саме мусить іти майстер з діагностування роботів. Те, що він відкриє зі своєю коханою, відставши від групи, змусить здивуватись будь-кого… 

Травень-Червень 2011

Гра в чотири руки

Олександра Усманова, Ольга Пошуруєва

Настя єдина, хто у цьому світі бачить у Кирилові не просто хлопця, а й янгола, який впав на землю. Чому саме вона, і що ця її здатність зможе дати звичайній дівчині та низвергнутому ангелові? 

Вересень 2011

Варення з райських яблук

Марія Ряполова

А до вас колись приходили уі сні померлі? До героїні оповідання прийшла її покійна сестра. Що робити, аби не перетворити такі зустрічі на жахи, та як заспокоїти душу того, хто вже не з нами, принаймні не в цьому світі, читайте в оповіданні Марії Ряпової.

Вересень 2011

Бог

Юрій Муляр

Проблема всевладдя і всесилля – давні вади світу людей. Кожен царьок завжди вважає себе царем, хоч часто не є і князьком. Але що робити із тим, хто назвав себе богом? Хто тоді вступиться за людей? Однозначно, лише…

Вересень 2011

Терезка

Наталя Пасічник

Терезка – такса. Тобто собака. Себто порода в неї така – такса. Терезка мешкає разом із господинею на вулиці Медової Печери у Львові. Але меду Терезка не їсть, бо він – для господині, коли та кашляє. Мед солодкий, а від солодощів такси товстіють. Тулуби в них довгі, як ковбаски, але невеликі. Багато їжі туди не вмістити. От з’їси зайвого – і стаєш схожою на м’яч. А для такси це ганьба. Хоча Терезка сама не раз чула приказку: «Товсті такси коштують бакси, а худі – рублі». Та це, на її думку, вигадали, аби ввести в оману наївних собак, які люблять їсти на ніч.

Жовтень 2011

Піонер

Віра Нижник

Космоліт агента, якого відправили дослідити організацію життя на Землі, пережив аварію і падаючи вбив чоловіка. Дивним чином свідомості землянина і позаземного гостя опиняються у одному тілі. І тут починається найцікавіше…

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").