Квітень 2011

Де та любов?

Юрій Кирик

Любові прагнуть усі і всюди: і юні серця, що ледь починають жити, і вже проживши вік, раптом, присівши на лавочку на зупинці, кричать: де та любов?

Квітень 2011

Переддень

Ваймар Іцковіч

Нетрагічна історія на трагічному фоні

Її розповів мені один чоловік на автобусній зупинці 25 квітня...

Квітень 2011

ФОТО 3×4

Сергій Русаков

Здавалося б, що може змінити фотокартка у житті людини? Та із позитивним підходом навіть дрібничка може набути неабиякого значення!

Квітень 2011

Історія про білого ведмедя

Андрій Медвєдєв

Як ведмідь оленя перехитрив і мрію свою заповітну здійснив.

Квітень 2011

Запах білих лілій

Репета Віталій

На НЕЇ чекає кожен чоловік. Головне – не упустити свій шанс!

Квітень 2011

Сон

Гладун Дарина

Що робить із нами безсоння? Чи спонукає до творчості, чи то творчість провокує ночі без сну?

Квітень 2011

Дехто

Юлія Кошик

Чи можна уявити собі життя без мобільного? Комп’ютера? Куди витрачатиметься час, що йде на обслуговування і спілкування із технікою? Час озирнутися навколо, почути мелодію життя, а не рінгтону.

Травень-Червень 2011

За стіною

Мокрик Данило

Хлопець живе у старій добрій австрійський кам’яниці десь у Львові. Він втік сюди спеціально, аби не жити життям своїх сусідів за тоненькими стінами хрущовок, про яких він знає все, лише не бачить їх. Але й тут не рай: за товстою стіною кам’яниці хтось взявся ґвалтувати фортепіано, вдаючи, що вчиться на ньому грати. Можна було б і збожеволіти, але хтось починає робити успіхи. Хлопець вже звикає до вправлянь своєї сусідки, аж поки одного дня…

Травень-Червень 2011

Затори на дорогах

Оксани Олійник

Не кожного дня зустрінеш Боба Марлі у супермаркеті. Зайшла собі людина до супермаркету купити два лимони, аж раптом... 

Липень 2011

Самурайський меч

Оксана Кужильна

Буває, чогось хочеться так, що ладен викласти за бажану річ усі гроші, навіть не подумавши, чи варта вона того. Читайте детективно – гумористичне оповідання юної талановитої письменниці Оксани Кужильної.

Липень 2011

Незаспокоєні покійниці

Юрій Кирик

Вирішив екзотично провести купальську ніч, на одинці, на березі річки. Світанок буде не скоро, якщо буде взагалі…

Липень 2011

Саламандра

Стефан Грабинський

Повість, написана більше століття тому, читається на одному диханні, завдяки диханню небезпеки та постійної напруги у сюжеті, де містичні напівлюдські створіння вриваються у життя чоловіка, прагнучи занапастити його душу.

Липень 2011

Самотня в натовпі людей

Лілія Чорна

Для того, щоб сказати головне, не завжди потрібно писати великий роман. У невеличких нарисах Лілії Чорної вчувається настрій, біль, прагнення до любові.

Липень 2011

Йому потрібен Париж

Ірина Перекліта

Париж – місто закоханих, чи врятує воно любов?

Липень 2011

Десант у Пацятичах

Василь Калита

Так хочеться кинути все у місті, роботу, любов, та повернутись у рідні краї, де життя було таким безтурботним, та якими побачить дорослий чоловік вулиці, якими бігав дитиною?

Липень 2011

Чорногоріє, вперед!

Андрій Щербанівський

Ніколи б не подумав, що падіння з другої полиці у потязі може відкрити такі незвідані горизонти..

Липень 2011

Щастя

Світлана Смолій

Замислитись на якусь мить, зупинитись та дослухатись до себе – що ти відчуваєш?

Липень 2011

Наклейки

Євген Мехеда

У школі, на перерві, юрба хлопчаків азартно товчеться біля купки наклейок, які треба неодмінно виграти, щоб потім поміняти, згодом – покласти під замок у сундук.

Липень 2011

Антикризові подарунки

Ольга Бахіна

Помаранчевий позитив, банка зі щастям, коробка з повітряними поцілунками, карта скарбів, кольорові несподіванки, туалетний папір – усе це оригінальні подарунки, переконайтесь самі, прочитавши поради «Антикризові подарунки»

Серпень 2011

Серце

Клімчук Анастасія

Ви володар своєї долі? Ви можете спланувати своє життя на роки вперед? Ви точно знаєте, які наслідки матиме те, що ви робите в цю мить? Ви певні?  Студентка Настя Клімчук своїм першим публікованим оповіданням змушує задуматись над цим ще раз.

Серпень 2011

Тринадцята гора

Сергій Мисько

Можливо, Петро Чорт ще й чорт? А чому ж  іще б його так тягнуло до тієї гори: там завжди всяка нечисть збиралась? Але як може чоловік стати чортом, і що йому в такому разі робити?  І чи ще можна хоч щось зробити?

Серпень 2011

Без остраху під безхмарно-синім небом

Андрій Тужиков

Свобода приходить по-різному до різних людей. Розпад сім’ї, зникнення друзів, втрата житла можуть стати завеликою трагедією для однієї людини, а можуть бути щаблями звільнення. Хто беззастережно ствердить, що читати улюблену книгу на даху провінційного театру під безхмарно-синім небом, єдиним твоїм дахом, гірше ніж читати її, ховаючись по комірчинах від сварливої ненависної дружини.

Серпень 2011

Паперушка

Василь Карп’юк

У схожій ситуації головний герой Федора Достоєвського Родіон Раскольников іде на каторгу до Сибіру, Клайд  Грифітс у Теодора Драйзера – на електричний стілець, а в казці Василя Карп’юка на долоні хлопчика, яка задушила жука, з’являється червоне тавро, що розрослося по всьому тілу…

Серпень 2011

Резервація

Віра Нижник

Для того, щоб зрозуміти свій світ, мусиш потрапити в інший. Відкривши для себе Правду, неминуче постанеш перед вибором: ділитися нею з іншими чи ні? Щоб правильно обрати, мусиш бути сильним і мудрим, незалежно від того праведниця ти чи повія.

Серпень 2011

Шпагат, або Вибір чемпіона

Максим Кідрук

Ви вже знаєте про велику перемогу українця Ігоря Максименка , який здобув титул чемпіона світу із кікбоксингу.  Журнал «Дніпро» став безсоромним! Отак просто взяв – і відкинув всяку сором’язливість. Тепер він гордо і в повен голос починає говорити про своїх героїв. Ми розпочинаємо публікацію серії оповідань, про шлях чемпіона з України до світового визнання.

Серпень 2011

Козацький роман

Леся Гончар, Руслан Найда

Що ми пережили за останні 20 років, та який вигляд маємо на тлі останніх світових подій? Скільки країн слід пройти, аби зрозуміти свою? Як можна кинути США заради життя в Україні? Розповідь про те, як не піддатись кризам і травмам та продовжити щасливо жити там, де хочеться тобі!!!

Жовтень 2011

Час

Борис Гуменюк

Апофеозом перемог людини може стати перемога над життям. Але таке здолання небуття можливе лише після повного зрозуміння того, чим Ви є і як Вам розібратись із тим часом, що постійно, крок у крок, снується за вашою спиною.

Листопад 2011

Але сонце світило...

Віра Марущак

Коли ти маленький хлопчик, а життя навколозайшлося зовсім не дитячими мотивами голодногопомирання твого краю, твоїх односельців, твоїхблизьких, то не ти, бо куди тобі ще братись ізтвоїм дитячим розумом до речей, від яких і дорослівтрачають можливість вірити в будь-що, а хтось,хто за тебе відповідає, мусить, просто муситьсказати тобі в час найтяжчого знесилення, щоможна вибігти за село, можна перебігти поледо міста, можна попросити про допомогу, бонад полем сходить сонце, бо воно сходитименезалежно ні від чиєї влади й порівну для нас усіх.

Листопад 2011

Різні долі у шести притчах

Олексій Ганзенко

(Шиномонтажник, космонавт, асенізатор, чергова, сержант —це не просто назвипрофесій.За ними криються неповторні людські історії та життєвий досвід.Як удалося черговій по станції доглянути свою клумбу, чому сержант залишився без дівчини, про що думає космонавт у відкритому космосі — усе це — невеличкі запитання, відповіді на які допомагають зрозуміти, чим ми керуємося, що для нас найважливіше, і, зрештою, хто ми такі.)

Листопад 2011

Півень

Юрій Ющак

Був у бабці Велліни півень. Не півень, а краса — здоровенний, разів у п’ять більше, ніж середня, або понауковому, пересічна курка. Із чималими жовтими лапами, якими він поважно походжав серед курей, а на голові — великий червоний гребінь, самий вершечок якого, трохи нахилявся набік, і ця деталь робила півня схожим на бійця елітного підрозділу в краповому береті.

Грудень 2011

Святковий щоденник

Єгор Коник, Олена Кіцан, Маріам Агамян, Олег Субчак, Віталій Дерех, Петро Залевський, Марина Соколян

Час наближення Нового року – час надій і клопотів. Цей період наповнений чи не найбільш інтенсивною передсвятковою метушнею. А як інакше? Усі бігають, вирішують свої проблеми, поспішають на закупи, викидають старі речі, позбуваються старих знайомих… А дух свята вже витає в повітрі.

Грудень 2011

Божевільна

Тамара Шевченко

Трагедія Голодомору – один із найскладніших матеріалів для художнього опрацювання і, відповідно, для пояснення учням і студентам. Щоб підтримати вчителів у цій важливій справі плекання пам'яті й дати їм якомога більше матеріалу, "Дніпро" друкує вже у другому поспіль числі твір про моторошні події 1932–1933 років. Оповідання Тамари Шевченко «Божевільна» порушує надскладне питання про вічність і непохитність моральних норм: чи можуть нелюдськими умовами виправдовувати нелюдські, здавалося б, вчинки? А якщо вони, ці вчинки, врятують ще хоча б одне людське життя?

Грудень 2011

Непрофесіоналізм

Лілія Чорна

Ох і тяжка ж доля найманих убивць. Поки не думаєш про те, кого та чому тобі замовили, доти й можеш професійно виконувати свої обов’язки. Але тільки поки не думаєш. А коли закохуєшся у свою жертву, то який вже тоді професіоналізм…

Найважливіше
з теорії детективу!

Знайомтеся з цікавими статтями і доповнюйте рубрику своїми теоріями та практичними історіями. Чекаємо на ваші листи за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com

Читати журнал "Дніпро" Статті

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги передплатників!

Друкована та електронна версії журналу «Дніпро» виходять щомісячно!

Передплатити журнали можна:

на сайті:
www.dnipro-ukr.com.ua;

за телефоном:
(044) 454-12-80;

у відділеннях «Укрпошти».

ЦИТАТА ДНЯ

«Текст – це лише пікнік, на який автор приносить слова, а читачі – сенс»

(Цвєтан Тодоров)

УВАГА!!!

Пропонуємо всім охочим узяти участь у написанні літературно-критичних статей про нобелівських лауреатів.

Чекаємо на ваші роботи про Томаса Еліота до 31 липня 2016 року.

Найкращу статтю буде опубліковано на сторінках журналу.

Роботи надсилайте за адресою: lit-jur-dnipro-zav.proza@kas-ua.com (із позначкою "Нобелівка").